İskenderun Körfezi'ne balık çiftlikleri kurulması için tepkiler çığ gibi büyürken, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, bu konunun doğru olmadığını söyledi.
Hatay Valisi Ahmet Kayhan, İskenderun ziyareti esnasında yaptığı açıklamasında, "Balık çiftliklerinin buraya konulması ile ilgili çıkan haberleri ben de takip ediyorum. Fakat bu konuyla ilgili İskenderun Körfezi'nde böyle bir çalışma söz konusu değil. Ancak Muğla tarafından bölgemize bu tür balık çiftliklerinin yönlendirildiği, buraya balık sisteminin kurulması ile ilgili müracaatların olduğu bilinen bir gerçek." şeklinde konuştu.
Vali Kayhan, "Böyle olunca bu balık çiftliklerinin kurulması gerekiyorsa, daha uygun yerlere kurulması konusunda bir konsey oluşturduk. Ayrıca önümüzdeki bir iki hafta içerisinde Tarım ve Çevre Bakanlığından da ilgili bu konunun uzmanı olan arkadaşlar gelip inceleme yapacaklar. Balık çiftliklerin rast gele bir yere kurulması değil, kurulabileceği uygun yerler varsa o araştırılacak. Onun dışında şu anda balık çiftliklerinde böyle doğrudan izin verilmesiyle ilgili herhangi bir uygulama yok." diye konuştu.
(Cihan Haber Ajansı)