|
|
| 45 dakika sonra dirildi ama.. |
|
 Hayata döndürmek için 45 dakika uğraştılar. 32 saat sonra gözlerini açtı ama öyle bir özelliğini kaybetti ki.. | Hayata döndürmek için 45 dakika uğraştılar. 32 saat sonra gözlerini açtı ama öyle bir özelliğini kaybetti ki..
45 dakika sonra hayata döndürülen Ömer Durdu, hafazısını kaybetti. son 5 yılını hatırlamayan hasta eşini ve çocuğunu tanımıyor.
Güvenlik görevlisinin bacağında bulunan kan pıhtısı akciğerine ulaşıp damarları tıkayınca, solunum ve kalp fonksiyonları durdu.
Hastanenin önünde bayılan görevli 45 dakikalık müdahalenin ardından yaşama döndü ancak hafızasının son 5 yılı silindi.
23 yaşındaki Ömer Durdu’nun doktoru İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Göğüs Servisi görevlisi Dr. Melike Kazancı Narin, güvenlik kamerasını incelediklerinde, Durdu’nun kendilerine olaydan 8 dakika sonra getirildiğini gördüklerini belirtti.
OLAY HASTANE ÖNÜNDE OLDU
“Hastamızın kalbi durmuştu, 45 dakika aralıksız müdahale ettik ve kalp ritmi geri geldi. Ancak solunumu geri gelmedi. Dört saat solunum destekledik. Bu arada bütün tetkikleri yapıldı, güvenlik kamerası incelenerek düşme şekline bakıldı. Bacağındaki damar çocukluğundan beri tıkalıymış, buradaki pıhtı akciğerine ulaşarak, buradaki damarı tıkamış. Hemen damar içi tedaviye başladık.”
UMUDU KESMİŞTİK
Olayın hastanede meydana gelmesinin büyük şans olduğunu ifade eden Narin, “Bu durumdaki bir hastanın geri dönmesine çok ender rastlanılır. Geri dönse bile felç kalacağını düşünmüştük” dedi.
Narin, hastanın geri dönmesini beklemediklerini, bir saat sonra umudu kestiklerini, hekim olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Narin, hastanın 32 saat sonra gözlerini açtığını duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade etti.
SON BEŞ YILI HATIRLAMIYOR
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Emel Özden de bir yıl önce evlenip 10 gün önce baba olan hastanın, sağlık durumu nedeniyle hayatının son beş yılını hatırlamadığını, dolayısıyla eşi ve çocuğunu da tanımadığını söyledi.
Özmen, hastanın hayati tehlikeyi atlattığını, kısa süre sonra taburcu olabilecek duruma geldiğini bildirdi. Özden, Ömer Durdu’nun geçici hafıza kaybı yaşıyor olabileceğini, kalıcı olması durumunda buna uygun tedavinin belirleneceğini kaydetti.
Bu haber 349 defa okunmuştur. |
|
|
Tarih: 06.06.2008 Saat: 01:44 Gönderen: Utku |
|
|
|
|
| |
 |
Haber Seçenekleri
|
 |
|
 |
Reklam
|
 |
|
|
| "45 dakika sonra dirildi ama.." | Giriş Yap/Kayıt Ol | 0 Yorumlar |
| Misafirler yorum yazamaz. |
| Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden İskenderun Haber Sitesi sorumlu tutulamaz. |
|
|
|
|
Bu konudaki diğer haberler:
Gözleri Büyüyen Yürek Kardeşlerin Yaşam Mücadelesi - (933 Okuma, 0 Yorum)
İskenderun'da Balık Bebek - (175 Okuma, 0 Yorum)
Yufka Açarak Eşine Yardımcı Oluyor - (440 Okuma, 0 Yorum)
Antrenörün Duygulandıran Kararı - (477 Okuma, 0 Yorum)
İskenderunluların Başı Hırsızlarla Dertte - (607 Okuma, 0 Yorum)
Mini Motosiklet Küçükler Kadar Büyüklerin De İlgisini Çekiyor - (484 Okuma, 0 Yorum)
Sibirya Kurdunun 6 Yavrusu Mahallenin Maskotu Oldu - (495 Okuma, 0 Yorum)
Pornocudan yüzsüz savunma - (576 Okuma, 0 Yorum)
Gitti 660 bin dolar - (275 Okuma, 0 Yorum)
45 dakika sonra dirildi ama.. - (349 Okuma, 0 Yorum)
4 yaşında sigara tiryakisi oldu - (199 Okuma, 0 Yorum)
Anakonda su aygırını yuttu - (163 Okuma, 0 Yorum)
Bodrum’a muhafazakar otel - (138 Okuma, 0 Yorum)
Enerji içeceği öldürdü - (126 Okuma, 0 Yorum)
Hatalı AIDS testi intihar ettirecekti! - (116 Okuma, 0 Yorum)
Asrın sapığına aşk mektupları! - (142 Okuma, 0 Yorum)
Fal kavgasında cinayet suçlaması - (1419 Okuma, 0 Yorum)
|
|
|
|
|
 |
Site Menu
|
 |
|
 |
Hava Durumu
|
 |
|
 |
Kose Yazilari
|
 |
|
 |
Reklam
|
 |
|
 |
Canlı Yayın
|
 |
|
 |
Telefon Rehberi
|
 |
|
 |
Günlük Faliniz
|
 |
|
 |
Anket
|
 |
|
 |
Forumlar
|
 |
Tek Dostun (371 gösterim, 0 yanıt)
Tatlı Bir Ezgi (360 gösterim, 0 yanıt)
Tanışma (347 gösterim, 0 yanıt)
Ta ki Aşk Oluncaya Kadar (304 gösterim, 0 yanıt)
T u ğ ç e (353 gösterim, 0 yanıt)
Adamlar (336 gösterim, 0 yanıt)
Adı Hayat (335 gösterim, 0 yanıt)
Adı Barış Olacak (329 gösterim, 0 yanıt)
Adı Belli (316 gösterim, 0 yanıt)
Adı (mut)suzluk (304 gösterim, 0 yanıt)
| |
|