İskenderunum.com - Ana Sayfa
  Bize reklam verebilirsiniz. 
Ana  Sayfa Yeni Ürünler İndirimli Ürünler Kampanyalar Müşteri Hizmetleri
Tosyalı Holding Türkiye'nin İlk 20 Şirketi Arasına Girmeyi Hedefliyor
Tosyalı Holding, Osmaniye'ye yapacağı yatırımla 3 milyar dolarlık ciroya ulaşarak, Türkiye'nin ilk 20 şirketi arasına girmeyi hedefliyor.

Tosyalı Holding, Osmaniye'ye yapacağı yatırımla 3 milyar dolarlık ciroya ulaşarak, Türkiye'nin ilk 20 şirketi arasına girmeyi hedefliyor.


Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, düzenlediği basın toplantısında, holding yatırımları ve Amerika'da John Hopkins Üniversitesi'nde verdiği konferansa ilişkin izlenimlerini anlattı.

Türkiye'de bugün itibariyle 12 ayrı işletmede faaliyet gösterdiklerini belirten Tosyalı, "Bunun biri İzmir Aliağa diğeri İstanbul Dilovası olmak üzere 12 ayrı işletmede bin 300'ün üzerinde çalışanımızla faaliyet gösteriyoruz. 1 milyar doların üzerinde ciromuzla ülke ekonomisi içerisinde önemli aktörlerden bir tanesiyiz. Bütün bunlarla birlikte geçtiğimiz günlerde başlattığımız Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Demir Çelik boru sektöründeki yatırımımızın da birinci etabını bu yıl sonunda, ikinci etabını ise önümüzdeki yıl sonunda tamamlayarak üretime başlayacağız. Yatırımlarımız tamamlandığında ülkemizde ithal edilerek döviz kaybına neden olan bir çok ürünü inşallah kendimiz üretiyor ve bu katma değeri özellikle bölgemizde bırakıyor olacağız. Tüm bunlarla birlikte çalışan sayımız 3 bini geçecek. Daha bu günden bölgemizden bir çok arkadaşımızı işletme eğitimlerine ve teknik eğitime almış durumdayız" dedi.


Holding bünyesindeki yatırımlar kapsamında Osmaniye'de 400 bin metrekare üzerine kurulacak dev tesisin, kendileri için baş yapıt özelliği taşıdığını ifade eden Tosyalı, Osmaniye yatırımının ardından, diğer kuruluşlarla birlikte oluşacak sinerjiyle, yıllık 3 milyar dolarlık ciroyla Türkiye'nin en büyük 20 firması arasına girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak rol aldıklarına dikkat çeken Tosyalı, "Tabi bütün bunlarla beraber sadece sanayi ve istihdam olarak hayatımızı sürdürmeyip bir çok sosyal sorumluluğumuzu da aynı anda yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun en somut örneğini geçtiğimiz hafta yaşadık. Üç hafta önce Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ne inşa etmek üzere büyük bir sağlık merkezi protokolü imzaladık. İnşallah oraya güzel bir sağlık ocağı kazandıracağız" diye konuştu.

İskenderun için çok büyük bir projelere imza atacaklarını söyleyen Tosyalı, bölge halkına bir de müjde verdi. Tosyalı, "Bölgemizde özellikle bir yetiştirme yurduna ihtiyaç var. Biz bunun için bakanlık nezrinde girişimde bulunduk. 0-6, 6-12 yaş arası kimsesiz çocuklarımız için Denizciler beldesindeki Tosçelik Fen Lisesi yakınlarında 'Tosyalı Sevgi Evleri Projesi'ni hayata geçireceğiz. Villalar şeklinde yapılacak evlerde maksimum her 10 çocuğa bir öğretmen verilerek aile ve ev ortamı şeklinde verilecek eğitimle çocukların topluma kazandırılmasını planlıyoruz. Biz böyle bir projeye tam destek vereceğimizi belirttik ve inşallah bu yıl içerisinde projeye başlayıp bitireceğiz. Daha önce teknik meslek lisesi yapacağımızı söylemiştik. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan proje onayını beklemekteyiz. Şartlar oluştuğunda bu projemizi de hayata geçireceğiz" dedi.

Dünyanın pek çok yerinde Türkiye'yi ve bölgeyi başarıyla temsil ettiklerini anlatan Tosyalı, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin John Hopkins Üniversitesi işletme fakültesinden heyecan verici bir davet aldık. 9 Nisan'da randevulaştığımız konferans öncesinde önce Almanya'nın Dusseldorf kentinde Dünya Boru Fuarı'na katıldım. İnanılmaz görkemli geçen fuarda bir çok sanayici arkadaşımızla buluşma imkanı bulduk. İki yılda bir bütün dünya firmalarının boru teknolojileri kapsamında buluştuğu fuarda diğer ülkelerdeki müşterilerimize büyük bir resepsiyon verdik. Tabiri caizse tam bir ziyaretçi akınına uğradık. Çok güzel anlar ve önemli bağlantılar gerçekleştirdik." Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Amerika'da da John Hopkins Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde bir konferans verdiğini belirterek, "Onlar bizim hayat hikayemizi çok beğenmişlerdi. Türkiye'ye yaptıkları ziyarette bizimle görüşmelerinden büyük haz alan üniversite yöneticileri, Tosyalı Holding'in hikayesini benim ağzımdan dinlemek istediler. Orada karşılaştığım öğrenci profili beni daha çok heyecanlandırdı. Ülkemiz ve bölgemizle ilgili düşünceleri paylaşırken öğrenciler de ben de çok heyecanlandım. Bizimle toplantının dışında görüşmek isteyen bir çok kişi oldu. Bunların bir kısmı öğrenci bir kısmı ise belli şirketlerde profesyonel olarak işletmecilik yapan öğrencilerdi. Tabi Amerika gibi bir yerde Türkiye'den gidip deneyimlerimizi aktarmamız onları aslında çok heyecanlandırdı. Bunun hemen arkasından onuruma verilen yemekte işletme fakültesi dekanının işletme programının yönetimine girmem konusunda teklif aldım. Bu sözlü bir teklifti fakat bu teklif ben Türkiye'ye geldikten sonra gönderilen bir resmi mektupla resmiyet kazandı" dedi.

Fuat Tosyalı, ABD'de yaptığı sunumda öğrencilere Türkiye ekonomisi ve yapılan reformları anlattığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili sunumda bulunurken sıkıntı edebiyatı yapmaktan öte eğer Türkiye'de bugün iyi şeyler oluyorsa bunların tesadüf olmadığını Türkiye'de yıllardan beri beli reformların yapıldığını ve bu reformlarla Avrupa Birliği'ne entegrasyon sürecinde AB'ye giren bir çok ülkeden çok daha iyi konumda olduğumuzu rakamlarla kendilerine izah ettim." Türkiye'de ekonomik sistemin artık üfleme-püfleme ile sarsılacak bir sistem olmadığını ifade eden Fuat Tosyalı, "Ülkemizde bir siyasi hareketlilik yaşanıyor. Bundan ekonomimizin etkilenmemesi mümkün değil ama bunun temel bir sarsıntı olacağı kanaatinde değilim. Parametrelerdeki değişikliğin ise dünyadaki genel huzursuzluğun dengesizliğin ürünü olduğunu düşünüyorum. Tabi siyasi hareketliliğin etkisi var ama temel neden değil ve temel bir krize yol açmaz" ifadelerini kullandı.

(AS-RA-E) (İhlas Haber Ajansı)


Bu haber 1666 defa okunmuştur.

Tarih: 17.04.2008 Saat: 18:46 Gönderen: Utku

 
Haber Seçenekleri
 Yazdırılabilir Sayfa  PDF Format 

Reklam

Haber Oylama
Haber puanı: 0
Toplam Oy: 0


Lütfen bir saniyenizi ayırarak bu anketi yanıtlayın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
Regular
Kötü
Çok Kötü


"Tosyalı Holding Türkiye'nin İlk 20 Şirketi Arasına Girmeyi Hedefliyor" | Giriş Yap/Kayıt Ol | 0 Yorumlar
Başlangıç:   Mod:   Sıralama:
Misafirler yorum yazamaz.
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden İskenderun Haber Sitesi sorumlu tutulamaz.
Bu konudaki diğer haberler:

  Erdemir'den Yüksek Kâr - (169 Okuma, 0 Yorum)
  Prof. Dr. Kerem Alkin, 'Ekonominin Bugünü Ve Yarını' Konusunda Önemli Açıklamala - (65 Okuma, 0 Yorum)
  Sanayicileri Bekleyen Avantajlar - (6542 Okuma, 0 Yorum)
  Müsiad'dan "Demir Fiyatlarına Müdahale" Çağrısı - (252 Okuma, 0 Yorum)
  AÇS'den İskenderun'a Yatırım - (212 Okuma, 0 Yorum)
  OSB 'ye Termik Santral - (4540 Okuma, 0 Yorum)
  İsdemir Vakfı'nın Mali Kongresi Yapıldı - (687 Okuma, 0 Yorum)
  İsdemir'de 20 Bininci Ödül - (175 Okuma, 0 Yorum)
  Tosyalı Holding Türkiye'nin İlk 20 Şirketi Arasına Girmeyi Hedefliyor - (1666 Okuma, 0 Yorum)
  Hatay'ın Vergi Rekortmeni Atakaş - (633 Okuma, 0 Yorum)
  Maliyeciler Denetimlerini Arttırdı - (1143 Okuma, 0 Yorum)
  Müsiad'ın Hatay Şubesi Açıldı - (13429 Okuma, 0 Yorum)
  Doğu Akdeniz'in Kalbi İskenderun'da Atacak - (730 Okuma, 0 Yorum)
  İş Dünyası İskenderun'da Buluşacak - (1092 Okuma, 0 Yorum)
  İSDEMİR, 1.3 Milyar Dolarlık Yatırımı Bitirdi - (1983 Okuma, 0 Yorum)
  Tpao, Akdeniz'e Kasımda Açılacak - (382 Okuma, 0 Yorum)
  İsdemir'e Plaket Verildi - (1429 Okuma, 0 Yorum)
  Ekonominin El Bombası - (221 Okuma, 0 Yorum)
  İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin Ormanda Yapımına Devam - (765 Okuma, 0 Yorum)
  Türkiye, Gemi Üretiminde Dünya 4'üncüsü Olacak - (228 Okuma, 0 Yorum)
  Gazi Taşdelen: 'Türkiye denizci bir ülke haline getirilmeli' - (167 Okuma, 0 Yorum)
  Bülent Kavsak: Hatay Yatırım Bölgesi - (1976 Okuma, 0 Yorum)
  İSDEMİR'de TİS'e İmza - (659 Okuma, 0 Yorum)
  Korku Politikalarından Korkmadı 1.1 Milyar Dolarlık Yatırım İmza Attı - (92 Okuma, 0 Yorum)
  İsdemir'de Toplu Sözleşmelerde Matabaka Varıldı - (84 Okuma, 0 Yorum)
  İskenderun'a Dev Yatırım - (1267 Okuma, 0 Yorum)
  Ege ve Batı Akdeniz Balıkçıları İskenderun Körfezine Yöneldi - (119 Okuma, 0 Yorum)
  Balık Çiftliği Kurmak İsteyenler İskenderun Körfezine Yöneldi - (89 Okuma, 0 Yorum)
  Tim Başkanı: İskenderun Limanını da İhracatçıların Alması için Çalışma İçindeyiz - (89 Okuma, 0 Yorum)
  İMKB-30'da Kârını En Çok Artıran Şirket Erdemir - (154 Okuma, 0 Yorum)
  Liman modernize edilmeli - (106 Okuma, 0 Yorum)
  Körfeze Tersane Kurulacak - (290 Okuma, 0 Yorum)
  Özelleştirme Dosyası Başbakanlık'ta Onay Bekliyor - (2473 Okuma, 0 Yorum)
  Liman Kasım Ayında Rekora İmza Attı - (99 Okuma, 0 Yorum)
Site Menu
AnaSayfa Şehir Rehberi
Haberler Firmalar
Hava Durumu Okullar
Spor İnsan Kaynakları
Sinema Emlak
Yerel TV Otomobil
Namaz Vakitleri Tatil Fırsatları
Nöbetçi Eczane Forum
E-Mail Arkadaş
Mobil Eğlence E-Kart
Arama Galeri
Üye Ol Video
Üyeler Astroloji
Sitemiz Oyun
Sık Sorulanlar Asker
Reklam Blog
Sitene Ekle Gruplar

Hava Durumu

Detaylar için tıklayın.

Gazete Sayfaları

Kose Yazilari

Bülent Akbay
İKTİDAR POLİS SEVER


Necip Melayim
Trafik Canavarını Durduracak Işık


Utku Canalp
Bild Türkçe'yi keşfetti, biz başka rüyadayız!


Reklam
Bize reklam verebilirsiniz.

Canlı Yayın

Telefon Rehberi
İsim Soyisimden Ara

Firma İsminden Ara

Günlük Faliniz

Burcunuzu seçin, falınızı okuyun

Muneccim.com 'un katkılarıyla


Anket
Sitemizin yeni halini nasıl buldunuz?

Çok güzel
İyi
Fena değil
Kötü



Sonuçlar
Anketler

Toplam Oy: 182
Yorum: 0

Forumlar
 Tek Dostun
(100 gösterim, 0 yanıt)
 Tatlı Bir Ezgi
(90 gösterim, 0 yanıt)
 Tanışma
(82 gösterim, 0 yanıt)
 Ta ki Aşk Oluncaya Kadar
(85 gösterim, 0 yanıt)
 T u ğ ç e
(73 gösterim, 0 yanıt)
 Adamlar
(73 gösterim, 0 yanıt)
 Adı Hayat
(66 gösterim, 0 yanıt)
 Adı Barış Olacak
(79 gösterim, 0 yanıt)
 Adı Belli
(78 gösterim, 0 yanıt)
 Adı (mut)suzluk
(76 gösterim, 0 yanıt)

Haberler   İnteraktif   Hesabım
İskenderun Haberleri Türkiye Haberleri Dünya Haberleri
Hatay Haberleri Siyaset Haberleri Ekonomi Haberleri
Eğitim Haberleri Kültür-Sanat Haberleri Etkinlik Haberleri
Magazin Haberleri Yaşam Haberleri Sağlık Haberleri
Teknoloji Haberleri Spor Haberleri  
 
Haber Gönder Haber Arşivi Haber Yazdır
Köşe Yazıları Galeri Video
Sinema Forum İlan
Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Hava Durumu
Canlı Yayın Anketler  
 
Üyelik Ol
Üye Girişi
Şifremi Unuttum
Özel Mesajlarım
Üye Listesi
 
 
© 1999-2008 Tüm Hakları Saklıdır. İskenderunum.com | Yasal Haklar & Kullanım Sözleşmesi
Bu sitede kullanılan resimler, metinler ve diğer tüm içerikler İskenderunum.com\'un izni olmadan basılı veya elektronik bir ortamda kesinlikle kullanılamaz ve çoğaltılamaz.